Produkcja własna



NOWOŚCI W PRODUKCJI

 

dodano: 2011-11-21

     

W LISTOPADZIE POLECAMY NOWOŚĆ:

 

? CHLEBEK "MLEKUŚ" produkowany przez Zakład Piekarsko-Ciastkarski.
   
    Lekkostrawne pieczywo o łagodnym smaku i aromacie. Dzięki zawartości mleka i serwatki to  doskonałe źródło wapnia.
    Zachowuje świeżość i wilgotność przez długi czas. Szczególnie polecane w diecie dzieci i młodzieży.

 

 


1.ZAKŁAD PIEKARSKO-CIASTKARSKI

Ul. Racławicka 17, 39-300 Mielec,
tel. Kontaktowy 17-5863940, 17-5863661.

Piekarnia oferuje powyżej 40 asortymentów, wyrobów piekarskich:
pieczywo mieszane (chleb mazowiecki, chleby foremkowe w asortymencie: orkiszowy, słonecznikowy, z otrąbkami, kornelius, magnus, wileński, wytrawny, słońce, razowy, wiejski, kukurydziany),
pieczywo pszenne zwykłe (chleb tostowy, graham, baton, bagietka, bułki delikatesowe, bułki grahamki, rożki na zapiekanki),
pieczywo pszenne wyborowe (bułki wrocławskie, wyborowe cięte, wyborowe posypane makiem, obwarzanki, kajzerki, wyborowe ślimaczki),
pieczywo pszenne półcukiernicze (chałka zdobna, pizza z pieczarkami, babka drożdżowa mazowiecka, rogale z marmoladą).

Piekarnia oferuje również szeroki asortyment wyrobów ciastkarskich:
– drożdżówka cukiernicza sztukowa z różnym nadzieniem, drożdżówka sztukowa mini typu pączki, oponki i inne,
– drobne ciasteczka pakowane na tackach lub w kartony np.: rogaliki, grzebyki, babeczki, baletki, gwiazdki, herbatniki karbowane, paluszki z serem, kocie oczka, wafelki z nadzieniem cukierniczym, wyśmienitki, krajanka francuska,
– ciasta na wagę lub porcjowane w pojemnikach typu: serniki, rolada, ciasto z owocami, jabłecznik, ciasto tortowe z owocami i inne.

Realizujemy indywidualne zamówienia na imprezy okolicznościowe typu wesele, urodziny, imieniny, chrzest, komunia itp.

Zamówienia można składać:
– w każdym sklepie spożywczym „Społem” PSS Mielec
– w Zakładzie Piekarsko-Ciastkarskim telefon 17-5863661.

2.PIEKARNIA NR 2
ul.Sandomierska 5, 39-300 Mielec
telefon kontaktowy 17-5862320

Produkcja ma charakter rzemieślniczy. Pieczywo wytwarzane jest w sposób tradycyjny, wypiekane w piecu wrzutowym ceramicznym na trzonie jak i w blachach oraz foremkach.
Asortyment produkcji:
– chleb mieszany racławicki cały i krojony foliowany,
– chleby mieszane foremkowe linii tradycyjnej w asortymencie: żytniak, przaśny, tradycyjny, swojski, dyniowy,
– bułki wyborowe wrocławskie.