Produkcja własna

1.ZAKŁAD PIEKARSKO-CIASTKARSKI
Ul. Racławicka 17, 39-300 Mielec,
tel. Kontaktowy 17-5863940, 17-5863661.
Piekarnia oferuje powyżej 40 asortymentów, wyrobów piekarskich:
– pieczywo mieszane (chleb mazowiecki, chleby foremkowe w asortymencie: orkiszowy, słonecznikowy, z otrąbkami, kornelius, magnus, wileński, wytrawny, słońce, razowy, wiejski, kukurydziany),
pieczywo pszenne zwykłe (chleb tostowy, graham, baton, bagietka, bułki delikatesowe, bułki grahamki, rożki na zapiekanki),
– pieczywo pszenne wyborowe (bułki wrocławskie, wyborowe cięte, wyborowe posypane makiem, obwarzanki, kajzerki, wyborowe ślimaczki),
– pieczywo pszenne półcukiernicze (chałka zdobna, pizza z pieczarkami, babka drożdżowa mazowiecka, rogale z marmoladą).
Piekarnia oferuje również szeroki asortyment wyrobów ciastkarskich:
– drożdżówka cukiernicza sztukowa z różnym nadzieniem, drożdżówka sztukowa mini typu pączki, oponki i inne,
– drobne ciasteczka pakowane na tackach lub w kartony np.: rogaliki, grzebyki, babeczki, baletki, gwiazdki, herbatniki karbowane, paluszki z serem, kocie oczka, wafelki z nadzieniem cukierniczym, wyśmienitki, krajanka francuska,
– ciasta na wagę lub porcjowane w pojemnikach typu: serniki, rolada, ciasto z owocami, jabłecznik, ciasto tortowe z owocami i inne.
Realizujemy indywidualne zamówienia na imprezy okolicznościowe typu wesele, urodziny, imieniny, chrzest, komunia itp.
Zamówienia można składać:
– w każdym sklepie spożywczym „Społem” PSS Mielec
– w Zakładzie Piekarsko-Ciastkarskim telefon 17-5863661.
2.PIEKARNIA NR 2
ul.Sandomierska 5, 39-300 Mielec
telefon kontaktowy 17-5862320
Produkcja ma charakter rzemieślniczy. Pieczywo wytwarzane jest w sposób tradycyjny, wypiekane w piecu wrzutowym ceramicznym na trzonie jak i w blachach oraz foremkach.
Asortyment produkcji:
– chleb mieszany racławicki cały i krojony foliowany,
– chleby mieszane foremkowe linii tradycyjnej w asortymencie: żytniak, przaśny, tradycyjny, swojski, dyniowy,
– bułki wyborowe wrocławskie.